Τρίτη 18 Αυγούστου 2015

O Βασίλης Μαυρογεωργίου «ανεβαίνει» στα «Ψηλά βουνά» του Ζαχαρία Παπαντωνίου

Ένα από τα πιο αγαπημένα και κλασικά βιβλία των παιδικών μας χρόνων θα φέρει τον προσεχή Σεπτέμβριο στη θεατρική σκηνή ο Βασίλης Μαυρογεωργίου. 

Ο ηθοποιός, σκηνοθέτης και ιδρυτής του Θεάτρου Skrow θα επιστρέψει στην Παιδική Σκηνή του Ακροπόλ, δύο χρόνια μετά τον «Πινόκιο», για να παρουσιάσει «Τα ψηλά βουνά» του Ζαχαρία Παπαντωνίου. Την περιπέτεια 25 παιδιών, που τελειώνοντας το σχολείο, αποφασίζουν να περάσουν μόνα τους τις καλοκαιρινές διακοπές στα ψηλά βουνά της Ευρυτανίας. 

Main_normal_slider

Θα μεταφέρει το αγαπημένο, κλασικό βιβλίο στην Παιδική Σκηνή του Ακροπόλ.


Η θεατρική μεταφορά του βιβλίου αποτελούσε όνειρο ζωής για τον Μαυρογεωργίου, που επιτέλους το βλέπει να παίρνει σάρκα και οστά. «Το ξαναδιάβασα μέσα σε ένα βράδυ και με πλημμύρισε συγκίνηση. Οι αναμνήσεις των σχολικών μου χρόνων ζωντάνεψαν μέσα από τις σελίδες του», αναφέρει και τονίζει ότι «πρόκειται για μια παράσταση που θα απευθύνεται κυρίως σε παιδιά δημοτικού και γυμνασίου, αλλά και σε ενήλικους θεατές, που επιθυμούν να θυμηθούν ξανά το λόγο του τρομερού αυτού κειμένου».


Όπως ο ίδιος σημειώνει, η παράσταση θα περιλαμβάνει καθ’ όλη τη διάρκειά της, βιντεοπροβολές με τις ζωγραφιές που υπάρχουν μες στο βιβλίο, οι οποίες θα σχεδιαστούν από την αρχή και θα «ζωντανέψουν» επί σκηνής. «Θα είναι σαν “ζωντανές” υδατογραφίες, οι οποίες θα αλληλοεπιδρούν, μάλιστα, με τους ηθοποιούς».



Παίζουν οι: Δημήτρης Κουρούμπαλης, Άρης Τρουπάκης, Θανάσης Δόβρης, Γρηγόρης Ποιμενίδης, Κλεοπάτρα Μάρκου, Σωτήρης Μεντζέλος, Γιώργος Σύρμας, Παντελής Φλατσούσης, Γιώργος Φλωράτος. Χορογράφος: Δημήτρης Μαργαρίτης. Μουσική: Mode Plagal. Σκηνογράφος: Χρήστος Ζαμάνης. Α’ Βοηθός Σκηνοθέτη: Αναστασία Σιωπίδου. Β´ Βοηθός Σκηνοθέτη: Νίκος Μαραμαθάκης. Βοηθός Σκηνογράφου: Αναστασία Αγαθού.



Σημειώνεται ότι ο Βασίλης Μαυρογεωργίου, εκτός από «Τα ψηλά βουνά», προετοιμάζει αυτή την περίοδο το ρεπερτόριο του Skrow για τη σεζόν 2015-2016.


www.tospirto.net/Χριστίνα Φαραζή
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...