Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Τι θα δούμε του χρόνου από το «Πορεία»

Η θεατρική σεζόν δεν έχει τελειώσει ακόμα. Οι θεατρικοί οργανισμοί όμως και οι υπεύθυνοι των θεάτρων ήδη σχεδιάζουν τα βήματα της επόμενης σεζόν.

Το θέατρο «Πορεία» έδωσε αρχικά τη μάχη της επιβίωσης στις δύσκολες μέρες της Αθήνας, σε μια «δύσκολη» περιοχή, πολύ κοντά στην πλατεία Βικτωρίας. Το κέρδισε το στοίχημα και φαίνεται ότι το κέρδισε και η περιοχή, που γνωρίζει μια νέα άνθηση. 


Η ηθοποιός Αλεξάνδρα Αϊδίνη ως Μαρίνα στη «Μεγάλη χίμαιρα». Του χρόνου θα είναι μία από τις «Τρεις αδελφές» στο γνωστό έργο του Τσέχοφ.



Με επικεφαλής τον σκηνοθέτη Δημήτρη Τάρλοου, το θέατρο «Πορεία» δεν παρουσιάζει μόνο παραστάσεις του ενός. Γίνεται βήμα και στέγη για άλλες θεατρικές δράσεις (όπως η μεγάλη επιτυχία «Από τι ζουν οι άνθρωποι;» που συνεχίζεται κάθε Κυριακή στις 5 το απόγευμα).

Για την ερχόμενη θεατρική χρονιά στο «Πορεία» θα συνεχιστεί η φετινή επιτυχία «Η μεγάλη χίμαιρα», μια θεατρική μεταφορά του αγαπημένου μυθιστορήματος του Μ. Καραγάτση που σκηνοθετεί ο εγγονός του συγγραφέα, Δημήτρης Τάρλοου. Και έπονται δύο σημαντικές παραγωγές, που πρώτη παρουσιάζει σήμερα η «Κ». Στις 25 Νοεμβρίου 2015 ανεβαίνει το έργο «Μιράντα», που βασίζεται στην «Τρικυμία» του Σαίξπηρ, σε σκηνοθεσία του σπουδαίου Λιθουανού σκηνοθέτη Oscaras Korsunovas. Είναι μια παράσταση τοποθετημένη σ’ ένα δυστοπικό διαμέρισμα εξορίας με τους δύο ηθοποιούς, την Ιωάννα Παππά και τον Λαέρτη Μαλκότση, να ερμηνεύουν όλους τους ρόλους του έργου.

Στις 11 Φεβρουαρίου της ερχόμενης χρονιάς, του 2016, είναι προγραμματισμένο να παρουσιαστεί ένα εμβληματικό έργο του Αντον Τσέχοφ, «Οι τρεις αδελφές», σε νέα μετάφραση και σκηνοθεσία του Δημήτρη Τάρλοου. Ενα έργο που η αλήθεια είναι ότι έχουμε να δούμε αρκετά χρόνια στις αθηναϊκές σκηνές. «Σ’ αυτή τη σπουδή για το πέρασμα του χρόνου, οι χαρακτήρες βρίσκονται να ζουν τη δικιά τους δυστοπία, αναζητώντας την ουτοπία μιας Ιθάκης», είναι η πρώτη ανάγνωση του σκηνοθέτη για το έργο του Τσέχοφ. 

Στην παράσταση θα εμφανιστούν μερικοί από τους σημαντικότερους Ελληνες ηθοποιούς: Αλεξάνδρα Αϊδίνη, Ιωάννα Παππά, Λένα Παπαληγούρα -οι τρεις αδελφές-, Γιάννης Νταλιάνης, Γιώργος Μπινιάρης, Λαέρτης Μαλκότσης και πολλοί άλλοι, ενώ θα παίζεται ζωντανά η μουσική που γράφει για την παράσταση ο Αγγελος Τριανταφύλλου. Τα σκηνικά και τα κοστούμια θα επιμεληθεί η Ελένη Μανωλοπούλου και τους φωτισμούς ο Αλέκος Αναστασίου.

www.kathimerini/ Όλγα Σελλά
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...