Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

Θριαμβευτική επιτυχία του Προμηθέα Δεσμώτη στο Πεκίνο στην 6η Θεατρική Ολυμπιάδα

Ο Προμηθέας Δεσμώτης του Αισχύλου σε σκηνοθεσία Θεόδωρου Τερζόπουλου, με τη συμμετοχή Ελλήνων, Γερμανών και Τούρκων ηθοποιών θριάμβευσε στο Πεκίνο, όπου παρουσιάστηκε στο Chang-an Grand Theatre στις 6 και 7 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο της 6ης Θεατρικής Ολυμπιάδας.


Το κοινό υποδέχτηκε με ενθουσιασμό τις δυο παραστάσεις και αποθέωσε τους καλλιτέχνες. Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε και το διεθνές φόρουμ, στο οποίο ο Θεόδωρος Τερζόπουλος μίλησε για τον «Ηθοποιό στην εποχή της παγκοσμιοποίησης», καθώς και το εργαστήριο που διηύθυνε στην Κεντρική Ακαδημία Θεάτρου του Πεκίνου. 

Οι εκδηλώσεις της Θεατρικής Ολυμπιάδας, η οποία φιλοξενεί παραγωγές από 50 χώρες, συνεχίζονται μέχρι τις 25 Δεκεμβρίου. 



Στον Προμηθέα Δεσμώτη, μια συμπαραγωγή του Θεάτρου Άττις, του Φεστιβάλ Αθηνών, της Κων/πολης Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2010 και του Έσσεν Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2010, συμμετείχαν οι ηθοποιοί: Σοφία Χιλλ, Μελέτης Ηλίας, Σάββας Στρούμπος, Αντώνης Μυριαγκός, Kerem Karaboga, Maximilian Lowenstein, Νικηφόρος Βλάσσης και Αλέξανδρος Τούντας.

Επόμενος σταθμός για το Θέατρο Άττις είναι το Münster στη Γερμανία, όπου στις 15 και 16 Νοεμβρίου θα παρουσιαστεί η Ιοκάστη του Γιάννη Κοντραφούρη, σε σκηνοθεσία Θεόδωρου Τερζόπουλου, με τη Σοφία Χιλλ. 


Από τις 30 Νοεμβρίου θα επαναληφθεί στο Θέατρο Άττις το Amor, σε σκηνοθεσία Θεόδωρου Τερζόπουλου, με την Αγλαΐα Παππά και τον Αντώνη Μυριαγκό, για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.



https://www.facebook.com/profile.php?id=100003238268875
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...