Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

Κάλεσμα Συμμετοχής για το Παγκόσμιο Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου-"World Puppet Festival 2015". Προθεσμία Υποβολής: 31 Αυγούστου 2014

Το παγκόσμιο φεστιβάλ κουκλοθέατρου “World Puppet Festival” που θα πραγματοποιηθεί στην πόλη Charleville-Mezieres της Γαλλίας από τις 18 έως τις 27 Σεπτεμβρίου 2015, απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση σε θιάσους που ασχολούνται με τον μαγικό κόσμο της κούκλας να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι τις 31 Αυγούστου 2014.

Το Worldwide Festival of Puppets Theatres ιδρύθηκε το 1961 από τους Petits Comediens de Chiffons και πραγματοποιείται κάθε δυο χρόνια. Επιθυμία του είναι να κάνει γνωστή την τέχνη του κουκλοθέατρου σε όλο τον κόσμο.
Το φεστιβάλ έχει διάρκεια 10 ημέρες και μια ολόκληρη η πόλη βρίσκεται σε ρυθμούς μαριονέτας. Οι εκδηλώσεις παίρνουν χώρα σε διάφορες αίθουσες, εγκαταστάσεις διαμορφωμένες για το γεγονός, ενώ στους δρόμους περιφέρονται γιγαντιαίες μαριονέτες φιλοτεχνημένες από παραδοσιακούς και σύγχρονους καλλιτέχνες.
Κάθε χρόνο παρακολουθούν το φεστιβάλ χιλιάδες επισκέπτες από όλο τον κόσμο, γι αυτό και η πόλη  Charleville-Mezieres θεωρείται η παγκόσμια πρωτεύουσα της τέχνης του κουκλοθέατρου.
Πληροφορίες για την αίτηση συμμετοχής στην επίσημη ιστοσελίδα του φεστιβάλ: http://www.festival-marionnette.com/index.php?option=com_content&view=article&id=90&Itemid=113
www.socartes.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...