Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

Ο «Ουρανός κατακόκκινος» με τη Ρένη Πιττακή στο Επταπύργιο

Ο μονόλογος της Λούλας Αναγνωστάκη ανεβαίνει σε πρώην φυλακές.
Στο κτίριο όπου στεγάζονταν οι πρώην φυλακές Επταπυργίου βρίσκει τον χώρο του ο μονόλογος της Λούλας Αναγνωστάκη «Ουρανός Κατακόκκινος». Και η επιλογή του συγκεκριμένου μέρους δεν είναι τυχαία. Σε αυτές τις φυλακές έζησε έγκλειστος ο σπουδαίος ποιητής και αδελφός της συγγραφέως Μανόλης Αναγνωστάκης, ανάμεσα σε άλλους πολιτικούς κρατούμενους που φυλακίζονταν στο Επταπύργιο από το 1946 μέχρι το 1951. 
Main_slider

Με φυσικό σκηνικό τους τοίχους πίσω από τους οποίους γίνονταν οι εκτελέσεις και όπου προαυλίζονταν οι πολιτικοί κρατούμενοι, το Επταπύργιο στέκει σήμερα ως ένας χώρος-μνημείο, με βαρύ ιστορικό και συναισθηματικό φορτίο.
 Εκεί λοιπόν θα ξανακουστεί το κείμενο της Λούλας Αναγνωστάκη μέσα από τη φυσική παρουσία και ερμηνεία της Ρένης Πιττακή.
 Η ηθοποιός θα ενσαρκώσει την ηρωίδα του κειμένου, τη Σοφία Αποστόλου, μία πρώην καθηγήτρια γαλλικών η οποία κάθεται και ατενίζει τον κατακόκκινο ουρανό πάνω απ' τον Κορυδαλλό όπου βρίσκεται έγκλειστος ο μοναχογιός της.
 Η σκηνοθεσία είναι του Λεωνίδα Προυσαλίδη και η παράσταση πραγματοποιείται στο πλαίσιο των γιορτών ανοιχτού θεάτρου που διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης.
Info: Στις 5, 6 και 7 Ιουλίου 2014. «Ουρανός Κατακόκκινος». Πρώην φυλακές Επταπυργίου, Θεσσαλονίκη.
www.tospirto.net/Λενιώ Αλεξίου
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...