Τρίτη 20 Μαΐου 2014

Η Κατερίνα Ευαγγελάτου ξεκίνησε πρόβες για τον «Ιδομενέα»

Θα ανεβάσει 20, 21 και 22 Ιουλίου το έργο του Γερμανού συγγραφέα Ρόλαντ Σίμελπφενιχ στο Κτίριο Δ της Πειραιώς 260.
Έχοντας μόλις επιστρέψει από τη Γερμανία, όπου σκηνοθέτησε -καλεσμένη του Kρατικού Θεάτρου του Άουγκσμπουργκ και του Διεθνούς Φεστιβάλ Μπρεχτ- τον «Καλό Άνθρωπο του Σετσουάν», η Κατερίνα Ευαγγελάτου ετοιμάζεται τώρα για το σκηνοθετικό της ντεμπούτο στο Φεστιβάλ Αθηνών και ξεκίνησε πρόβες. Θα ανεβάσει 20, 21 και 22 Ιουλίου τον «Ιδομενέα» του Γερμανού συγγραφέα Ρόλαντ Σίμελπφενιχ στο Κτίριο Δ της Πειραιώς 260. 

Ένα έργο, που εκκινεί από το μύθο του βασιλιά  της Κρήτης Ιδομενέα, ο οποίος επιστρέφοντας από τον Τρωικό πόλεμο πέφτει σε μια  τρομερή θύελλα. Μπροστά στο φόβο του θανάτου ορκίζεται στους Θεούς να  θυσιάσει το πρώτο ζωντανό πλάσμα που θα συναντήσει αν καταφέρει και φτάσει ζωντανός στην ακτή της πατρίδας του. Μόνο που ο πρώτος που συναντά είναι ο ίδιος του ο γιος. 
Οι πρόβες της παράστασης, τη μετάφραση της οποίας υπογράφει η Έφη Ρευματά, μόλις ξεκίνησαν. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους θα δούμε τους: Λευτέρη Βενιάδη, Παντελή Δεντάκη, Κλήμη Εμπέογλου, Ακύλλα Καραζήση, Σοφία Κόκκαλη, Ηρώ Μπέζου, Αμαλία Νίνου, Γιάννη Νταλιάνη και Αλεξάνδρα Παντελάκη. Συμμετέχει, επίσης, πλήθος 100 ατόμων. Τα σκηνικά ανήκουν στην Εύα Μανιδάκη, τα κοστούμια στην Ιωάννα Κουρμπέλα, ενώ οι φωτισμοί στο Σάκη Μπιρμπίλη. Τη μουσική έχει επιμεληθεί ο Λευτέρης Βενιάδης.
www.tospirt.net/Χριστίνα Φαραζή
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...